Enllaços d'interès

Enllaços a recursos relacionats amb noveles, contes, còmics i la lectura en general.

 Aquest portal conté reomanacions de lectura molt ben estructurades, si ets lector/a i tens avidesa per a conèixer nous llibres, aquest és el teu espai.
Plana web desenvolupada per la Generalitat, Vilaweb i la institució de les lletres catalanes. Està estructurada en tres pàgines diferents, separades per edat i conté recomanacions molt variades, jocs, votacions de llibres i revistes, cerques de llibres recomanats i el més important, els fòrums on els usuaris poden fer recomanacions, demanar-ne, participar en algun joc o marató de lectura.
Bloc del professor de la casa Miquel Àngel Estévez amb recursos sobretot multimèdia sobre llengua i literatura catalana, inclou entrevistes, teatre, poesia i alguna que altra cançó.
 Completa guía amb il·lustradors d'aquests dos països, on podeu cercar per categories, cognom o il·lustració. A cada entrada hi trobareu una biografia de cada artista i una ressenya professional.
Pinzellades al món 
Bloc impulsat per la biblioteca pública de Cocentaina (País Valencià), especialitzat en il·lustració infantil. El bloc conté centenars d'imatges en qualitat mitjana / bona i un índex on podeu concretar per autor, grups d'autors per lloc d'orígen, matèria o edat del llibre il·lustrat.
Lletra
L'any 2001 es va posar en marxa la pàgina web Lletra, que oferia informació i documentació especialitzada en la literatura catalana, adreçada als lectors, professors, estudiants, professionals i, en general, a totes les persones interessades pel llibre i la lectura en català. A aquest primer espai se li van anar sumant, des de 2005, nous espais web multilingües en anglès i espanyol

 Enllaços a recursos generals
Accés a la biblioteca virtual, conté multitud de recursos en línia com guies de lectures, selecció de pàgines web, bases de dades, fons especialitzats, audiollibres en mp3, fons locals digitalitzats i molt més.
Enciclopèdia en linia actualitzada constantment amb milers d'entrades possibilitat de fer recerca fent doble clic damunt text, imatges i possibilitat de traduïr els articles a castellà, anglès, francès o alemany.
Accés al diccionari en línia de la gran enciclopèdia catalana, podeu consultar qualsevol paraula, conjugació, etc. També podeu escollir consultar el diccionari escolar en línia, un diccionari especialitzat en termes de medecina o un diccionari multilingüe Català / Anglès- Francès- Castellà - Alemany
Idescat: Anuari Estadístic de Catalunya
Secció del portal de l'Idescat que consisteix en una publicació anual (des de 1985) que inclou dades estadístiques bàsiques sobre Catalunya. Els capítols principals són: territori i medi ambient, població, treball, economia, agricultura, indústria, comerç, turisme, transports, habitatge, ensenyament, cultura, sanitat, serveis socials, justícia i altres. Cada capítol se subdivideix en matèries més específiques.
Recursos per a la recerca d'informació i tècniques d'estudi


Recursos de periodisme
Agenda de la comunicación
Portal, directori i cercador independent per a professionals espanyols i iberoamericans dels mitjans de comunicació. Dóna accés a portals de temàtiques molt diverses: portals d'agències, associacions, premsa, ràdios, televisions, vídeo, cinema, software, revistes... Constantment actualitzat i considerat el gran directori d’Espanya.
Anuaris.cat
 Portal que reuneix les notícies de l'actualitat periodística dels Països Catalans any rera any des de 1994. S'hi poden trobar articles de fons, notícies i un recull de recursos audiovisuals format per una gran quantitat d'imatges i vídeos. Permet cercar la informació de diferents maneres: per any, per paraula clau, per personatge, indrets geogràfics... Tot força ben estructurat. Informació periodística extreta d’ Avui, El Periódico de Catalunya i Televisió de Catalunya.
Media.cat
Es l’Observatori crític dels mitjans de comunicació que operen en la nostra àrea idiomàtica. I vol analitzar tant els continguts com els formats o embolcalls amb què aquests són presentats. Per a la seva posada en marxa, Media.cat ha comptat amb el suport de la Secretaria de Mitjans de Comunicació de la Generalitat de Catalunya.
Tot agafant el relleu del web Contrastant.net, que va deixar de publicar-se el 2007, i prenent com a referència observatoris similars d’altres països, Media.cat s’adreça als professionals del periodisme, als estudiosos del sector comunicatiu i també a la ciutadania en general, interessada a disposar de veus crítiques amb els mass media.


Recursos de filosofia
Web personal que es presenta de forma divertida amb objectiu d'ensenyar qüestions d'història de la filosofia, ètica, etc. De forma amena. S'ha convertit en un espai de referència en la matèria.
Diccionari de filosofia integrat al portal Proyecto Filosofia en español creat per Pelayo García. El seu propòsit consisteix en recollir tot el conjunt d'idees que constitueixen el materialisme filosòfic. Permet cercar els termes alfabèticament o per una classificació temàtica de conceptes. Inclou més de 650 termes relacionats amb aquesta branca de la filosofia. 
Portal  dedicat a la filosofia que va ser premiat pel CNICE l'any 2000. Disposa de diversos fòrums per a l'intercanvi d'informacions i debats, una cronologia per al seguiment de la història de la filosofia, eines per a l'aprenentatge i pràctica de la lògica, dades de molts autors destacats en aquest camp, un glossari de termes, temaris de diferents nivells i una bona selecció d'enllaços relacionats amb la matèria.
Recursos de psicologia
Termcat  
Diccionari, vocabularis i lèxics especialitzats en psicologia, en línia.

Recursos d'ètica
Filoètica 
Web de materials i recursos de filosofia i ètica per a la reflexió
Bioètica
Pàgina web elaborada per Margarita Boladeras, catedràtica de Filosofia Moral i Política de la Universitat de Barcelona. Dóna accés a recursos de gran qualitat (especialment presentacions) i que tracten la biòetica en diversos àmbits: medi ambient i sostenibilitat, reproducció humana assistida, genètica, clonació, filosofia, trasplantaments d'òrgans, eutanàsia, investigació biomèdica... Tots d'interès actual.
Axial: Un mundo de valores 
Material didàctic informatiu. Util per a l'assignatura d'educació per la ciutadania. Premi estatal per a materials educatius en línia 2007.

Recursos de religió
ABC dioses  
Portal especialitzat en els déus del món antic de diverses civilitzacions: Africans, nòrdics, grecs, egipcis, etc.
Religions del món 
Fantàstica pàgina web dissenyada a partir de flash. Amb material molt complet i variat sobre diverses religions actuals. De cada una d'elles se'ns presenta història, orígens, textos fonamentals, pràctica, éssers sobrenaturals, culte, art, símbols, personatges rellevants i situació geogràfica actual.
També s'hi tracten temes com la llibertat religiosa, la multireligiositat o la ètica entre ciència i religió. 
Recursos d'economia
economiajoven.com
Una web amb contingut docent de les assignatures del sector a batxillerat.
Ecobachillerato
Portal molt complet amb centenars d'enllaços a altres webs, documents, explicacions. No es basa només en continguts d'assignatures, sinò en oferir molts recursos per a l'aprenentatge d'aquesta ciència, hi podem trobar glossaris especialitzats, diccionaris, recursos en vídeo i presentacions, enllaços a blocs, qüestionaris, premsa i molt més.
Web Argentina amb contingut d'economia
Web molt completa amb centenars d'aticles i monografies dedicades a l'economia, el nivell va des de introductori i bàsic a més avançat. Selecció també de presentacions tipus power point per entendre conceptes bàsics.
Economia per a batxillerat
A pesar del títol, aquest bloc d'una professora mallorquina ha esdevingut una constant en l'aportació de continmguts d'economia crítica. Molt útil per adonar-nos "del que no s'explica".
Còmic: Economia para principiantes
Un llibre còmic que mira d'explicar de forma amena (no lliure de certs tecnicismes) la història i evolució de la economia des dels Grécs fins avui en dia.
Recursos Xtec sobre economia
Selecció de recursos educatius sobre economia.
Organització de consumidors i usuaris de Catalunya
Organització en defensa del consumidor. Inclou la revista electrònica OCUC Press i un apartat monogràfic de medi ambient i consum. La plana web ens aporta molta informació i consells útils a la hora de comprar, aduirir serveis bàsics, anar de rebaixes, quins drets tenim a com a consumidors, com fer reclamacions, etc.
Agència Catalana del Consum
Organisme de la Generalitat de Catalunya encarregat de tramitar les reclamacions dels ciutadans quan se senten perjudicats a conseqüència de la compra d'un producte o de la prestació d'un servei. A part ens informa puntualment de productes com per exemple cotxes, aliments, etc Que representen un risc per a la salut o la seguretat del consumidor, podem també informar-nos de procediments i consells a la hora d'adquirir un producte o un servei així com els drets que tenim al fer-ne ús o comprar-lo.


 

Recursos d'historia de l'art
Projecte de google per a acostar el fons dels grans museus al públic en general. S'accedeix a gairebé una vintena de museus d'Europa i EUA i podem passejar per les seves sales i contemplar els quadres una resolució molt alta. Dins cada quadre en podem fer un zoom per a observar-ne millor els detalls i obtenir informació específica de cada obra i de cada autor, obres relacionades, etc. Això si només es pot consultar en anglès.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada